Soms moet je keuzes maken

donderdag 16 maart 2017
Ik heb het de afgelopen 9 maanden niks anders dan druk gehad. Er zijn zoveel dingen die ik leuk en belangrijk vind om te doen, maar ik heb ook zo mijn verantwoordelijkheden. Bloggen, sporten, lezen en muziek luisteren zijn mijn grootste hobby's. Daarnaast zag ik mijn lieve vriendje en vrienden ook graag. En ik had natuurlijk ook nog eens mijn HBO opleiding waar ik veel aandacht aan moest spenderen en ik werkte hele weekenden, om mijn opleiding te kunnen betalen. Doordat ik continue bezig was, begon ik mij steeds somberder te voelen. Uiteindelijk heb ik toch iets moeten weglaten.Dit artikel gaat dus over keuzes maken. Ik weet nog goed dat ik 9 maanden geleden een goed gesprek had met mijn (stief)schoonvader, die ik eigenlijk gewoon als mijn schoonvader zie. We hadden het erover dat ik het enorm druk heb. ''Op een gegeven moment zal je toch echt iets moeten opgeven, dat weet je he?'' Maar ik was koppig. Mijn werk wilde ik niet opgeven, omdat ik mijn opleiding helemaal zelf wilde betalen. Mijn opleiding opgeven was natuurlijk sowieso geen optie. Bloggen is een van mijn grootste hobby's, sporten deed ik om naar een gezond gewicht te streven. Lezen en muziek luisteren deed ik ter ontspanning en uiteraard wilde ik mijn vriendje en vrienden ook nog kunnen zien. Ik zag geen optie ertussen zitten die ik weg zou kunnen laten. Totdat mijn contract bij de Primark niet werd verlengd.

Toen ik 31 december (ha, happy new year!) te horen kreeg dat mijn contract niet verlengd zou worden (zonder een duidelijke reden) na een mega positieve functioneringsgesprek, zag ik het even niet meer zitten. Hoe ga ik dan in vredesnaam mijn opleiding betalen? Ik vond het namelijk een eng idee om op zo'n jonge leeftijd al een hoop te gaan lenen. Ik begon meteen met solliciteren voor andere banen. Uiteindelijk had een bedrijf interesse in mij, maar ik schrok enorm van het loon. Die was gewoon ONDER het minimum loon voor een 20 jarige. Weer zat ik met mijn handen in mijn haar. Terwijl ik erover zat te stressen, kwam ik mijn inmiddels ex-collega Rosanne tegen op het station. Ik hou echt van haar manier van denken. Ze denkt overal altijd zo positief over. ''Chels, je kan beter nu genieten van je studententijd en geld bijlenen, dan dat je nu knetterhard gaat werken om je studie meteen te kunnen afbetalen en je jezelf ongelukkig voelt. Hard werken moet je toch sowieso na je studie en dan kan je je studieschuld ook afbetalen.'' Dit zette mij enorm aan het denken. Hier had ze een punt.

Door het gesprek met Rosanne had ik mijn sollicitatiegesprek afgezegd bij dat ene bedrijf. Meteen het een en ander geregeld bij Duo en laat de paar maanden ''vakantie'' van werk maar beginnen. Mijn vriend werkt doordeweeks full-time en doordat ik eerst in de weekenden werkte, zagen we elkaar enkel een avondje. Nu kunnen we eindelijk weer samen leuke dingen doen in het weekend en kan ik mijn vriendinnen ook weer zien. Dit maakt mij erg gelukkig. Daarnaast heb ik dan ook tijd voor mijn studie in het weekend, wat erg fijn is aangezien wij altijd tentamens op maandag hebben. En ik voel mij ook een stuk meer uitgerust. Ik vond het lastig om werk voorlopig achterwege te laten, maar het was een goede keuze geweest. Gelukkig staat iedereen ook achter mijn keuze.Dit artikel komt van mijn blog Life as Chelsey